Vrijwilligers van Groei & Bloei gaan in februari aan het 4e seizoen beginnen om te helpen in de moestuin van Bartiméus in Doorn. Er zijn leden wekelijks actief in de tuin met grondbewerking, aanplanten, schoffelen en snoeien. Daarnaast is er een zogenaamde zaai- en verspeengroep, die in het voorseizoen elke 3 weken op zaterdagmiddag van 14:00-16:00 uur bij elkaar komt. Na de voorjaarsmarkt komen wij elke maand bij elkaar. Bij slecht weer altijd in de (verwarmde) perzikenkas en de meeste tijd heerlijk buiten, omringd door bos en vogelgezang. Het is een hechte groep, die met plezier werkt aan het zaaien, stekken, opgroeien en tot bloei brengen van planten, die niet alleen in de tuin uitgezet worden, maar vooral aan de bezoekers van de tuin verkocht worden. In het seizoen worden daarnaast fruit, groenten, kruiden en verse bloemen aangeboden, die door de koper zelf uitgezocht en geplukt mogen worden. In een van de kassen is een theehuis ondergebracht, waar men zowel binnen als buiten op het ruime terras bij de thee/koffie of frisdrank van koek en gebak uit de eigen bakkerij van Bartiméus kan genieten. Het werken met de zaaigroep kost weinig tijd, maar levert veel plezier, terwijl het voortbestaan van de tuin hiermee verzekerd wordt. De tuin is voor een omvangrijke groep cliënten met familie en begeleiders van groot belang voor hun levensgeluk. Er wordt soms samen met cliënten gewerkt en meestal doen zij het voorbereidende werk, zoals stekpotjes vullen met aarde. In de tussenliggende tijd verzorgen zij ook het zaaigoed. Wie op een niet vermoeiende manier van tuinieren op kleine schaal houdt, zich thuis voelt in een klein gezelschap van enthousiaste mensen, wordt van harte uitgenodigd eens een middagje mee te doen. De bijgevoegde jaaragenda geeft genoeg mogelijkheden. Graag tot ziens op de moestuin!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de tuingroep, Danielle Leever, penningmeester Groei & Bloei Doorn, T 0343 41 51 02, e-mail: danielle@plvr.demon.nl

Kassen en Moestuin Bartiméus, Driebergsestraatweg 44, 3941 ZX DoornEntree: gratis.

Een jarige om trots te zijn (no. 803) week 25 / 2017
Een jarige om trots op te zijn (no. 802) - Blik op de Tuin week 24/2017