De verkoop van planten op het theehuisterras loopt goed. Klanten vinden het leuk ertussen te kijken, vooral in het voorjaar als er nog weinig groenten zijn hebben we leuke inkomsten uit de plantjes. Het is belangrijk dat er planten aangeboden worden die je niet zo gauw in het tuincentrum ziet of voor een prikkie aangeboden in de bouwmarkt!

We hebben ook dit jaar weer plantplugjes ingekocht die de cliënten geplant en opgekweekt hebben, dit is een hele leuke aanvulling op het assortiment.

De eerste paar samenkomsten feb. en maart waren aardig goed bezocht.

Hierna werd het minder en hebben we met behulp van vrijwilligers van de moestuin ook op de dinsdagen verspeenwerk gedaan, omdat er te weinig opkomst was vanuit groei en bloei.

Het idee is nu met  een vast groepje bij elkaar te komen, hier zullen we ook bij de vrijwilligersbijeenkomst de aandacht op vestigen.

Een groepje van 5 a 6 personen is voldoende. Vrijwilligers van groei en bloei kunnen altijd nog aansluiten, het komt wel gewoon op de agenda bij groei en bloei.

De dag blijft op zaterdagmiddag.

We starten op zaterdagmiddag 21 februari, met een regelmaat van elke 3 weken. Dan lopen we het beter bij met verspenen. Vanaf 13 juni wordt de regelmaat elke 4 weken, te weten de 2e zaterdag van de maand.

Doordat we nu met een vast groepje gaan werken is er meer continuïteit, men weet wat er gedaan is en nog moet. Ook kan er op deze manier meer aandacht zijn voor de verkoop van de planten bij het theehuis.

De data zijn:

Februari 21

Maart 14

April 4 en 25

Mei 2 (stekkenmarkt), en 23

Juni 13

Juli 11

Augustus 15

September 12

Oktober 3 (markt)

Nieuwe planten:

Zonnehoed

Zinnia (lage soorten)

Malva (lage soorten)

Lage zonnebloemen

Duizenschoon (tweejarig?)

Geum

Zaailavendel

Dahlia’s in pot

Klimmers in pot bij elkaar

Wat goed verkocht:

Eenjarigen.

Petunia ( van de bolster), Leeuwebekjes (niet te veel), kattesnor, goudsbloem (diverse soorten), lathyrus, oost indische kers, bostabak en ander nicotiana soorten, scabiosa zwart en purper, luciferplantje, bonte salie blauw en roze, cosmea, sterafrikaantje, kokarde bloem, donker paarse korenbloem,

Kruiden

Agestache oranje

Muntsoorten,

Bieslook

Koriander

Door de slechte opkomst van de zaaiers zijn er in de zomer niet veel kruiden gezaaid, vorig jaar liep dit echter goed. We hebben nog  veel zaad over.

Tweejarigen

Stokroosjes, verkoopt heel goed

vergeet- me- niet

judaspenning

kaardebol.

Deze soorten verkopen beter in het tweede jaar, dus nog afwachten.

groenten

sla, andijvie, pompoenen ( de normale soorten, oranje), courgette’s.

diverse soorten tomaten, gekke dingen zoals ananaskers en tomatillo.

aardbeien, artisjok,

stokbonen niet, polboontjes kunnen we proberen.

Stekken

Rozemarijn, Stevia ,Salie,Citroenverbena en Fuchsia

Lavendel is niet gelukt, de stekjes staan nu vorstvrij voor volgend voorjaar, markt.

De opzet met het lamineren van de zadenzakjes is goed bevallen, de klant heeft meer inzicht in wat hij koopt en hoe het groeit.

De zakjes kunnen ook van te voren gekopieerd worden, want vaak worden ze toch kapotgescheurd bij het openen. Soms is er ook nog zaad over.

E(end)mancipatie…
Kruiden