Groentips & Groeninfo

Recepten

Hieronder staan een aantal recepten van de kookdemonstratie op onze Natuurmarkt. Eet smakelijk!

 

Catering Kroonenburg

Atelier voor fijnproevers

 

 
Gevulde Champignonkoppen


Grote champignons uitzoeken en wassen, de steeltjes eruit halen en de koppen in een vuurvaste bak met kruidenboter (boter vermengd met citroen, peterselie, bieslook en kervel). Steeltjes en wat champignons met een paar plakjes ham in de keukenmachine. Hierna met een klontje boter in een pan gaarkoken en op smaak brengen met Talmotel en Escarienne kruiden en een klein beetje knoflook. Afbinden tot een lobbige massa. Dan de massa af laten koelen. De champignonkoppen vullen met de massa en een klein plakje kaas erop leggen. Nu de bak in een hete oven plaatsen. De kaas laten gratineren en hierna opdienen met wat fijn gehakte peterselie.

 

 

Komkommersoep met dille en boursin


Ingrediënten:
1 komkommer
2 eetlepels gehakte verse dille
2 kruidenbouillontabletten
1/2 pakje boursin met kruiden
Peper, 1 sjalotje, 1 eetlepel olie en paar druppels tobasco

Komkommer wassen en voor het grootste deel schillen. (Deel van de schil eraan laten zitten voor de kleur). Komkommer in grove stukken snijden. Sjalotje pellen en in stukken snijden.

Bereidingswijze:
Olie verhitten. Sjalotje hierin glazig bakken. Komkommer erbij en heel even meebakken. Zoveel water toevoegen tot komkommer bijna onder staat. Bouillontabletten erbij en alles aan de kook brengen. 10 minuten koken. Boursin toevoegen en soep pureren met staafmixer. Op smaak maken met wat tobasco en eventueel wat peper. Garneren met vers gehakte dille.





Gevulde aubergines op Spaanse wijze


Ingrediënten:
5 st.  kleine aubergines
olijfolie
3 st.  teentjes knoflook
4 st.  vlees tomaten zonder vel en pitjes
1 st.  ui fijn gesneden
3 el.  grof gehakte amandelen
zout en peper  geraspte kaas

Bereiding:
De aubergines in de lengte door midden snijden, hol ze uit en bestrooi ze met zout. Olijfolie in een koekenpan verhitten de gesnipperde ui en de knoflook hier in fruiten De restanten van de aubergine (overgebleven van het uit hollen) klein snijden en toevoegen aan de ui en de knoflook als dit gaar is de gesneden tomaat er bij en op smaak brengen met zout en peper. De gehakte amandelen er door roeren en de aubergines met dit mengsel vullen. Bestrooien met geraspte kaas en in de oven bruin laten worden.





Witte rijst met gewokte groenten en sojasaus


Ingrediënten:
Witte rijst

En als wokgroenten:
Dunne boontjes
Reepjes winterwortel
Gourgette reepjes
Taugé (goed vers)
Kleine stukjes broccoli

Bereidingswijze:
Witte rijst in de rijstkoker bereiden volgens recept.
In een wok een klein beetje olie goed heet laten worden. Dan de groenten onder voortdurend roeren snel bakken zonder dat deze aanbrand. In een schaaltje een schep rijst doen en hierop wat gewokte groenten. Besprengkel hierop wat sojasaus en eventueel wat gebakken uitjes.




Salade met warme gamba’s en een gember / appeldressing.


Ingrediënten:
Stevige salade (friseé)
3 grote garnalen p.p.
15 gr. Appel brunoise
15 gr gekonfijte stemgember brunoise
10 gr. Croutons
5 gr. Pijnboompitten (aangezet)
15 gr. Tomaat concassé
gehakte peterselie

Dressing:
20 gr. Fijngehakte sjalotjes
3 delen olijfolie
1 deel appelazijn
naar smaak gembersiroop
peper
zout

Sla wassen en goed laten drogen, op bord dresseren.

De appel, gember en tomaat mengen. Garnalen schoonmaken en halveren. Deze licht aanzetten in een beetje olijfolie, uit de pan halen en warm houden. ln de pan. bij het braadvet de sjalotjes op een zacht vuur glazig laten worden. Hierbij de 3 delen olie, i deel azijn en het geheel op smaak gebracht met peper, zout en de gembersiroop. Dit goed warrn houden.

Op de salade de warrne garnalen netjes dresseren, hierop het mengsel van tomaat, appel en gember. Hier overheen de warme dressing en dit geheel bestrooien met de pijnboom pitten, coutons en peterselie. Goed lauw-warm serveren met wat stokbrood en roomboter.

 

meer
21
Oct
Een tuinvrouw die een monument verdient (week 42 (820)
21
Oct
De sporen van een bijzondere tuinman (week 41, 819)
Menu