Tuinenfietstocht 2013

De tuinenfietstocht van 2013, door Groei & Bloei georganiseerd samen met de Bartimeus Sonneheerdt vereniging, is een groot succes geworden.

In totaal deden een kleine 450 fietsers mee aan de Tuinenfietstocht, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar! Er waren een 10-tal mooie en afwisselende tuinen te bekijken, waaronder het Arboretum, de Lunenburg, maar ook mooie particuliere tuinen. Uitgekiend ontworpen, strakke belijningen, weelderige borders, hoogstam fruitbomen, wilde natuurlijke tuinen, zwemvijvers en buitenkeukens, alles was aanwezig. De tuinen zagen er allemaal fantastisch uit. Naast de prachtige planten en bloemen konden de fietsers in veel tuinen genieten van sapjes, hapjes en niet te vergeten: muziek. In vier tuinen brachten blinde en slechtziende musici een gevarieerd muziekprogramma ten gehore. Om 16.00 uur klonk in de historische moestuin van Bartiméus het muzikale slotakkoord. Een stijlvol einde van een dagje volop genieten!

Tijdens de Tuinenfietstocht werd de schooltuin van Bartiméus voor blinde en slechtziende kinderen in de schijnwerpers gezet. De Tuinenfietstocht bracht in totaal ruim € 5.000,- op. Fantastisch, heel veel dank! Met dit bedrag komt de realisatie van de schooltuin een stap dichterbij.

Klik hier voor een foto-impressie van de tuinenfietstocht.

Een jarige om trots te zijn (no. 803) week 25 / 2017
Een jarige om trots op te zijn (no. 802) - Blik op de Tuin week 24/2017